Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, eskiden 3 bin roll ekmek üretirken, yeni teknik donanımla kapasitesini saatte 12 bin roll ekmeğe çıkardı. Halk Ekmek Fabrikası Müdürü Zaim Zaimoğlu ayrıca çölyak hastalarına İzmir ve Ankara’dan glutensiz ekmek, makarna, un, şehriye ve hamburger ekmeğini maliyetine getirdiklerini söyledi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası üretim kapasitesini artırdı. Yenilenen üretim makineleriyle Halk Ekmek Fabrikasının kapasitesi saatte 3 bin roll ekmekten, 12 bin roll ekmeğe çıkarıldı. Ayrıca Halk Ekmek, iki yüz çölyak hastasına siparişle maliyetine glutensiz ürünler getiriyor.
Halk Ekmeğe olan yoğun ilgiyi karşılayabilmek için yatırım yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi üretim makinelerini yeniledi. Halk Ekmek Fabrikası Müdürü Zaim Zaimoğlu, çavdarlı, kepekli, tuzsuz, tam buğday, ruşemli ekmek ile halka hizmet götürdüklerini belirterek, “ Ekmek tüketiminde israfı önlemek için ürettiğimiz roll ekmeğe olan ilgi fazla olunca, kapasitemizi artırdık. Saatte 12 bin roll ekmek kapasitesi ile her türlü siparişi karşılayabiliyoruz. Çeşitli kurum ve kuruluşlar israfı önlemek için bizden roll ekmek alıyorlar” dedi.
Eskişehir’de yaşayan 200 çölyak hastasının ihtiyacı olan glutensiz ürünleri de temin ettiklerini söyleyen Zaimoğlu, “ Bizde üretim olmadığı için glutensiz ürünleri İzmir ve Ankara’dan siparişle getiriyoruz. 0222-320 37 70 nolu telefonla siparişleri Cuma günleri saat 12.00’ye kadar alıyoruz. Glutensiz ekmek, makarna, un, şehriye ve hamburger ekmekleri, her hafta Çarşamba ve Perşembe günleri fırından teslim ediyoruz. Siparişlerden sadece maliyet ve kargo ücreti alıyoruz. Amacımız çölyak hastalarına yardımcı olmak” şeklinde konuştu.