Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi’nin yurt genelinde 115 su markasını kapsayan incelemesinde sadece 10 su markası sağlıklı bulunurken, Eskişehir’in değerlerinden Kalabak Suyu bu 10 marka içinde en sağlıklı ikinci doğal kaynak suyu oldu.
Yapılan incelemede sadece 10 su markasının sağlıklı bulunduğu bildirildi. 10 Sağlıklı sudan yeşil kapaklı Mineralli Maden Sularından Sakarya’da çıkan Buzdağı ile, Kırmızı Kapaklı işlenmiş yani kuyudan çıkarılarak üretilen sulardan da İstanbul’da çıkan Erpınar suyu sağlıklı görüldü.
Mavi Kapaklı kaynak (memba) suları içinde de Niğde’de çıkan Tekir, Eskişehir’de çıkan Kalabak, Bolu’da çıkan Abant, Kocaeli’nde çıkan Kipa, Sakarya’da çıkan Efemsu, Aydın’da çıkan Karlık Madran, Sakarya’da çıkan Fuska ve Aydın’da çıkan Şırlan suyu sağlık standartları yönünden en iyi 8 su markası olarak tespit edildi. Çeşitli sağlık koşulları itibariyle Eskişehir Kalabak Suyu’nun Niğde’den çıkan Tekir Markalı sudan sonra Türkiye’nin en sağlıklı doğal kaynak suyu olduğu belirlendi.
Kalabak Suyu’nun Türkiye’nin en sağlıklı suları sıralamasında zirvelerde yer almasının gurur verici olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, bu sonucun Kalabak’a yönelik ne derece doğru ve yerinde yatırımlar yaptıklarını da bir kez daha belgelediğini ifade etti. Kalabak Suyu’nun Atatürk’ün emriyle Eskişehir’e getirilen çok özel bir su olduğunun altını çizen Başkan Büyükerşen “Ticari beklentileri olduğunu düşündüğümüz bazı çevreler yıllardır Kalabak Suyumuza yönelik asılsız kampanyalar yürütüyorlar. Bizlerde her seferinde Kalabak’ın Türkiye’nin en kaliteli ve sağlıklı suyu olduğunu söylüyoruz. Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi’nin araştırması da Kalabak’ın güvenle içilebileceğini bir kez daha kanıtlamış oldu” dedi.
Kalabak Suyu’na ödenen her paranın vatandaşlara altyapı hizmetleri olarak geri döndüğünü de vurgulayan Başkan Büyükerşen tüm Eskişehirliler’i ve Eskişehir’deki otel, lokanta, restoran, kafe ve benzeri işletmeleri Kalabak Suyu’nu tercih etmeye davet etti.