ÖYKÜ YARIŞMASINDA KAZANANLAR BELLİ OLDU

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Porsuk Kültür Dergisi iş birliğiyle düzenlenen Yunus Emre Edebiyat Armağanı Öykü Yarışması büyük ilgi görürken, 3 bin başvurunun geldiği yarışmada ilk 3’e girenler belli oldu.

Anadolu’da sevgi ve hoş görünün dilini yayarak dünya çapında ses getiren halk şairi ve tasavvuf edebiyatının en önemli temsilcilerinden Yunus Emre, doğduğu şehir Eskişehir’de, Yunus Emre Edebiyat Armağanı Öykü Yarışması ile anıldı. 2021 yılında şiirle başlatılan “Yunus Emre Edebiyat Armağanı” yarışması bu yıl öykülerle devam etti.

Yunus Emre’nin anısını ve adını yaşatmak için düzenlenen Yunus Emre Edebiyat Armağanı Öykü Yarışması’nda jüri değerlendirme süreci tamamlandı.

3 bin başvuru ile rekor kırılan yarışmada başvuru sürecinin ardından, alanında uzman jüri üyeleri Cemil Kavukçu, Ethem Baran, Engin Topuz, Prof. Dr. Oktay Yivli ve Prof. Dr. Ayşe Demir tarafından yapılan değerlendirme sonucu dereceye girenler belirlendi.

Jürinin değerlendirmesine göre, “Dünyanın Sonundaki Son Ev” ile Zafer Bayraktar birinci, “Topla Çaputlarını İffet Hanım, Gidiyorsun” ile Özge Gökbulut Bayer ikinci ve “Dandika” adlı öyküsü ile İdil Acar üçüncü oldular.

Yarışmanın konusu serbest olarak belirlenirken yarışma birincisi 3 bin TL, ikincisi 2 bin 500 TL, üçüncüsü ise 2 bin TL kazandı.

Yarışmaya katılan hikâyelerden dereceye giren öykülerle birlikte yayınlanmaya değer görülen toplam 10 öykünün daha yer alacağı kitap basılarak edebiyatseverlerle buluşacak.

Seçki kitabında ilk 3 dışında yer almaya hak kazanan öyküler ve yazarları şu şekilde oldu: “Dikiş İzi- Mürüvvet Türkmen, Vuslat- İbrahim Güler, Olağan Bir Gün- Saadet Sarı, Çengele Asılı Bir Hayat- Gözde Kocamaz, İsmail- Emel Altınay Yılmaz, Delice- Mehmet Sürücü, Patlıcanın Sürrealist Hali- Orhan Kemal Karakuş.”

Porsuk Kültür Dergisi İmtiyaz Sahibi Saniye Ezgi Akyıldız yarışmaya gösterilen ilginin çok sevindirici olduğunu belirterek, “3 bin başvuru geldi ve son gün 485 başvuru aldık. Yarışmaya katılan öykülerin hepsi iyiydi. Jüriyi çok zorladı. Geçen yıla oranla katılım daha fazla oldu. Her yıl bu sayının artacağını ümit ediyoruz. Jüri üyelerinin öykü çalışmalarında uzman ve akademisyen olması da yarışmaya ayrı bir önem kattı. İş birliği nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve belediyemize çok teşekkür ederiz. Öykülerden oluşan kitap Porsuk Kültür Yayın etiketiyle yakında raflarda olacak. Tüm katılımcılara yürekten teşekkür ederiz” dedi.

Vefatının 701’inci yıldönümünde Türk mutasavvıfı ve halk ozanı Yunus Emre’yi etkinliklerle andıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, “Yunus Emre, Mevlana ve Hacı Bektaş Veli Anadolu'nun yolunu aydınlatan en önemli şahsiyetlerdendir. Yunus Emre’nin dünyaya verdiği barış ve sevgi mesajlarının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Gerek Yunus Emre Kitap Günleri, gerekse Yunus Emre Edebiyat Armağanı Öykü Yarışması’nın Yunus’un felsefesinin anlaşılmasına önemli katkılar sunduğunu düşünüyorum. Eskişehir okumayı seven, araştıran, hakikati kaynağından öğrenmeyi seven bir şehirdir. Okumanın bu kadar sevildiği bir şehirde, bir edebiyat yarışması ile Yunus Emre’yi anıyor olmayı çok anlamlı buluyorum. Dereceye giren, giremeyen, medeni cesaret gösteren tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Öykülerle oluşturulacak olan kitabın da kalıcı eser olarak kent hafızasında yer almasını çok önemsiyorum” diye konuştu.


TÜM HABERLER