ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN KADIN VE BARIŞ SERGİSİ MASAL ŞATOSU’NDA

Savaşın neden olduğu fiziksel ve psikolojik şiddet, göç, yoksulluk ve ayrımcılık gibi olumsuz sonuçlardan en çok etkilenen sığınmacı ve göçmen çocukların gözünden kadın ve barışın konu alındığı resim sergisi Masal Şatosu’nda açıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) Eskişehir Çok Yönlü Destek Merkezi’nin işbirliği ve Avrupa Birliği’nin katkılarıyla tamamını mülteci ve sığınmacı çocukların yaptığı resimlerden oluşan "Çocukların Elinden Kadın ve Barış" temalı resim sergisi gerçekleştirildi.

Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı Masal Şatosu giriş katında açılan sergide bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Dairesi Başkanı Didem Aydınmakina, serginin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Burada görülen sadece çocukların somut çizdiği resimler değil, bunların gerçekleştirilme süreci ve öncesinde yaşanan gerçekler çok önemli” dedi.  Eskişehir Çok Yönlü Destek Merkezi Yöneticisi Ayşe Utku Erarslan’da, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi ve Masal Şatosu yetkililerine teşekkür ederek, “Masal Şatosu çok olağanüstü bir yer. Belki dünya çapında bir yer. Sadece bize yer sağlanmakla kalınmadı. Manevi olarak bizlerle düşüncelerini paylaştılar. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sergide Avrupa Birliği’nin finanse ettiği Eskişehir Çok Yönlü Destek Merkezi’nin “Çocuk Elinden Kadın” resim atölyesine ait “kadın” temalı çalışmaları ile 21 Eylül Uluslararası Barış Günü için düzenlenen “Çocuk Elinden Barış” Resim Yarışması’nda derece alan barış temalı resimler yer alıyor. Toplamda 20 resmin olduğu sergide, “kadın” teması taşıyan resimlerle birlikte resmi çizen çocukların aktardıkları hikâyeler de bulunuyor. Kadınların kültürel deneyimlerini çocukların bakışıyla görülecek kısa hikâyeler, toplumsal anlamda pek çok noktaya parmak bastığı gibi resimlerin arka planında yatan yaşanmışlıkları anlamak açısından da önem taşıyor.

Sergide, savaşın neden olduğu fiziksel ve psikolojik şiddet, göç, yoksulluk, ayrımcılık gibi olumsuz sonuçlardan en çok etkilenen grup olan çocukların duyguları ışığında kadınların durumu sanat yoluyla ifade ediliyor ve barışın gerekliliği dile getiriliyor.

Açılış sonrası mülteci çocuklar ve aileleri Masal Şatosu’nda gizemli yolculuğa çıktılar. Mülteci ve sığınmacı çocukların hayal güçleri ve iç dünyalarını yansıtacak olan sergi,   19 Şubat 2018 tarihine kadar gezilebilecek.   


TÜM HABERLER